Odlingar

Det pågår ständigt, det som växer på Nibble Trädgård och arbetet med att leverera ekologiskt odlade livsmedel. Här odlar vi och skördar försiktigt och behandlar jorden med hänsyn till mycel, bakterier mm mikroliv. Vi arbetar extremt övernaturligt ;-) - med fokus på de biologiska processerna och biologiska sambanden. 

 

Det är Ossian Tidblom som tillsammans med volontärerna från Italien, England och Polen tar hand om odlingarna. Simone Grind säljer tomaterna, gurkorna, salladen, morötterna, majsen, löken, vitlöken, potatisen, rödbetorna mm, allt efter säsong. Ossian och Simone kommer från odlingskollektivet Under Tallarna.

Det som gör Nibble Trädgård lite extra speciellt är att odlingen samtidigt är en handelsträdgård och ett utställnings- och träningsområde för Järna Naturbruksgymnasium. Utbildning är en kärnverksamhet som vi nu utvecklar med en ytterligare inriktning och en professionell målgrupp.

Nibble Trädgård är i förändring och efter två års arbete med att skapa grunden för samverkan, öppnar vi nu upp trädgården som en utställning av moderna blå-gröna/ekologiska lösningar för framtidens utmaningar. Småskaliga odlingar där vi luckrar utan spade, odlar från frö, bygger komposter mm. Om hur man lyckas bättre om man odlar på naturens villkor. 

Boka in ett studiebesök eller anmäl dig/er till en kurs.