Workshop

Denna kurs handlar om tekniken och här får deltagarna själva konstruera en vattenanläggning och lära sig att sköta anläggningen. I grunden används standard pumpar, ledningar och brunnar. Men det finns saker att tänka på när man  konstruerar en anläggningen som ska starta igång sedan kunna bära upp och förvalta ett levande biosystem.

Virbela Ateljé genomför seminarier och praktiska kurser om cirkulerande biologiska anläggningar med utgångspunkt från sin långa praktik att anlägga levande vattenanläggningar.

I "Projektera Urban Våtmark" deltagarna kunskap om

Välkommen till Nibble Trädgård och till en praktisk workshop om att skörda växter i naturen och sen tillaga goda smoties, sallader och wokrätter. Emilia Rekestad tar deltagarna på en rundvandring i den stora park- och dammanläggningen där hon berättar om och plockar av de ätbara växter som finns tillgängliga för årstiden. Rundvandringen avslutas i växthuset på Nibble Trädgård där deltagarna får vetskap om fler växter som finns tillgängliga och som deltagarna själva kan samla in och använda till matlagningen. Avslutningsvis sitter vi tillsammans och äter maten. Vi garanterar att deltagarna kommer hem med nya tankar och kunskap om hur man utifrån en helhetssyn på biologiska samband kan lära sig att känna igen nyttiga och ätbara växter i naturen. Även giftiga växter diskuteras men de är ovanligare, däremot är flera koloniala trädgårdsväxter mer eller mindre onyttiga.